02.Temmuz.1993 Sivas katliamını anma faliyeti Aschaffenburg

DPD Förderprojekte 2013

Sivas Katliamının 20. Yılını yasıyoruz.


Degerli canlar Sivas Alevi tarihinde bir milattir. Bugünden geriye dönüp baktıgımızda “Sivas”, televizyonlardan canlı olarak yayınlanan, tüm dünyanın tanık oldugu bir katliamdir. Sivas, 2 Temmuz 1993 Cuma günü saat 13.30 civarında baslayıp aksam vakti sayıları 20.00’e yaklasan gerici, yobaz ve FASIST’in bir avuç insana karsı gerçeklestirdigi 20. yüzyılın Kerbela’sıdır! Sivas, aydın, sanatçı, ilerici, genç, yaslı, kadın, erkek, Alevi, Sünni demeden toplumun tüm katmanlarını susturmaya yönelik bir gözdagıdır. Bir anlamda Sivas halka verilmek istenen mesajdır. Ancak gelinen noktada küllerinden yeni dogmus, yüzlerce yıldır saklanan, yok sayılan inancından ve felsefesinden dolayı horlanan, asagılanan Alevi Toplumu’nun yeniden bir araya gelmesi ve örgütlenmesinin adıdır SIVAS!

Degerli canlar, Pîr Sultan Abdal’ı anmak ve yasatmak için düzenlenen etkinlikte gerçeklestirilen bu katliamla Alevilerin tarihine ve özlüklerine dokunulmustur. Bizlerin bu katliamı sadece naletlememiz, düzenden adalet istememiz yetersiz ve sonuç alabilme noktasında olanaksızdır . Bu istem ve taleplerimiz zaten olacaktır. Ancak o günden bu güne sadece yürüyüs ve protestolar yapılmaktadır. Oysa ki inadına Pîr Sultan etkinliklerine Sivas’ta kaldıgı yerden yeniden devam edilmelidir!

Aslında Sivas’ta amaçlanan da Alevi Toplumuna degerlerini unutturmak degil mi? Ama biz unutamayız, unutmamalıyız! Zaten Sivas davasının zaman asımına ugratılması, gerek Suriye’deki gelismelerin suistimal edilmesi, gerekse 3. Köprünün adının Yavuz Selim konmak istenmesi AKP hükümetinin Alevilere bakıs açısıni yeterince yansıtmıyormu?

Alevi yurttaslarımıza karsı gerçeklestirilen fiili ve sözlü saldırılar, evlerimizin isaretlenmesi, Cemevlerinin yakılmaya çalısılması vb. bizleri derin uykumuzdan sarsıntıyla uyarıp acımızdan kamçılanarak inancımıza, kültürümüze, degerlerimize ve örgütlenmemize sahip çıkmak için vesile olmalıdır. En son ulastırma bakanının gözümüzün içine bakıp “Yavuz döneminde katliam olmamıstır” diye inkârcı yalan sözleri bizleri gerek birey gerek yönetici olarak sokaga dökmelidir.

Degerli AKM, Cemevi yöneticilerimiz ve üyelerimiz, bizler AABF olarak Sivas Katliamının 20. yılında sehitlerimizi, canlarımızı unutmamak ve unutturmamak için sokakları doldurmalıyız! Aynı keskin durusla Taksim Gezi Parkında baslatılan AKP iktidarına karsı isyan ve protesto hareketine toplumsal muhalefet olusumuyla destek vermeliyiz! Bu nedenle; Sivas anmalarına aktif katılalım! Katılımın en yüsek olmasına çaba sarf edelim!

Bu düzlemde Alevi Toplumunun birincil talepleri;

Sivas’ta Madımak’ın utanç Müzesi taleplerini haykırmak için sizleri göreve davet ediyoruz!

Özgür Öz Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu - Gn. Sekr. Yard.